top of page
  • Εικόνα συγγραφέαLingua Planet

Εξετάσεις Αγγλικών IELTS

Έγινε ενημέρωση: 16 Μαρ


Φοιτητές

Εξετάσεις IELTS - Χρήσιμες πληροφορίες για υποψηφίους

Τι είναι το IELTS


Το IELTS (International English Language Testing System) είναι μια εξέταση της Αγγλικής γλώσσας η οποία συντάσσεται από το Cambridge University, αλλά ανήκει από κοινού στα

  • British Council

  • IDP IELTS of Australian Universities, Colleges and Schools

  • Cambridge University Press & Assessment.


Το IELTS επιλέγεται από υποψηφίους που επιθυμούν να εργαστούν, να μεταναστεύσουν ή να σπουδάσουν σε μία Αγγλόφωνη χώρα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο (παρέχει UCAS Tariff points), η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Επίσης είναι ένα πτυχίο αναγνωρισμένο παγκοσμίως από επιχειρήσεις και κρατικούς θεσμούς (π.χ. ΑΣΕΠ), ενώ ορισμένα πανεπιστήμια σε μη Αγγλόφωνες χώρες ζητούν το IELTS για μαθήματα που διδάσκονται στα Αγγλικά.


Ειδικότερα το IELTS επιλέγετε από ειδικούς των επαγγελμάτων υγείας όπως νοσηλευτές, ιατρούς και φαρμακοποιούς όπου η γνώση της Αγγλικής γλώσσας είναι κρίσιμης σημασίας, όπως επίσης από υποψηφίους επαγγελματικών κλάδων όπως λογιστική, μηχανική (engineering), οικονομικά, νομική, κτηνιατρική.


Σημείωση

Για όσους υποψηφίους έχουν πρόσφατα αποκτήσει πτυχίο Proficiency όπως Cambridge, ESB, LRN, LanguageCert κλπ. καλό θα ήταν πριν ξεκινήσουν προετοιμασία για το IELTS να επικοινωνήσουν με το πανεπιστήμιο, φορέα ή εργοδότη τους μιας και ένας αριθμός πιστοποιημένων Βρετανικών πτυχίων (Ofqual) δίνουν ήδη UCAS Tariff points.


Academic και General Training


Το IELTS έχει δύο τύπους εξετάσεων, το IELTS Academic και το IELTS General Training. Και οι δύο τύποι αξιολογούν τη γνώση της Αγγλικής γλώσσας στην ακρόαση, την ανάγνωση, τη γραφή και την ομιλία.


IELTS Academic

Το IELTS Academic είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να σπουδάσουν σε ένα Αγγλόφωνο πανεπιστήμιο (τριτοβάθμια εκπαίδευση) ή για επαγγελματικούς λόγους. Σκοπός του τεστ είναι να αξιολογήσει την ικανότητα του υποψηφίου να σπουδάσει σε ένα Αγγλόφωνο, ακαδημαϊκό περιβάλλον και ως εκ τούτου το λεξιλόγιο είναι ανάλογο.


IELTS General Training

Το IELTS General Training είναι κατάλληλο για όσους υποψηφίους επιθυμούν να μεταναστεύσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Επίσης δύναται να χρησιμοποιηθεί για φοίτηση σε ένα Αγγλόφωνο σχολείο (δευτεροβάθμια εκπαίδευση) ή κολέγιο ή για επαγγελματικούς λόγους. Το IELTS General Training περιλαμβάνει καθημερινές δεξιότητες σε ένα κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον.


Περιγραφή των Εξετάσεων


Η δομή του Academic και του General Training είναι όμοια όσον αφορά τις δεξιότητες του Listening και του Speaking, όμως οι δεξιότητες του Reading και του Writing είναι διαφορετικές. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τα παρακάτω Sample Tests για να κατανοήσετε καλύτερα τις διαφορές ανάμεσα στους δύο τύπους εξετάσεων.


Sample Tests:


Οι γραπτές εξετάσεις για τις ενότητες Listening, Reading και Writing ολοκληρώνονται την ίδια ημέρα, χωρίς διαλείμματα μεταξύ τους και ο συνολικός χρόνος είναι 2 ώρες και 45 λεπτά. Το τεστ ομιλίας, ωστόσο, μπορεί να προγραμματιστεί έως και μια εβδομάδα πριν ή μετά. Οι γραπτές εξετάσεις μπορούν να δοθούν είτε γραπτώς (on paper) είτε μέσω υπολογιστή (on computer).


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δομη των εξετάσεων IELTS μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα https://www.ielts.org/


Βαθμολόγηση


Η βαθμολογία του IELTS γίνεται σε μια κλίμακα από το 1 έως το 9, όπου το 1 είναι ο χαμηλότερος βαθμός και το 9 ο υψηλότερος. Η κάθε δεξιότητα (Listening, Reading, Writing, Speaking) βαθμολογείτε ξεχωριστά και στη συνέχεια οι επιμέρους βαθμολογίες υπολογίζονται κατά μέσο όρο και στρογγυλοποιούνται στον πλησιέστερο βαθμό.


Αναλυτικά οι βαθμολογίες με βάση το Common European Framework of Reference:

  • 8.5_9.0: Proficiency C2

  • 7.0_8.0: Advanced C1

  • 5.5_6.5: Lower B2

  • 4.0_5.0: Intermediate B1


Ημερομηνίες και τόπος εξετάσεων


IELTS Academic

Οι paper based εξετάσεις του IELTS Academic διεξάγονται 3 και 2 φορές το μήνα, συνήθως Σάββατο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, ενώ οι computer based εξετάσεις διατίθενται σε πολύ περισσότερες ημερομηνίες. Παράλληλα οι paper based εξετάσεις διεξάγονται και στις πόλεις Ιωάννινα, Ηράκλειο, Πάτρα, Ρόδος, Βόλος αλλά σε πολύ λιγότερες διαθέσιμες ημερομηνίες.


IELTS General Training

Οι paper based εξετάσεις του IELTS General Training διεξάγονται 1 φορά το μήνα, συνήθως Σάββατο, μονο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι computer based εξετάσεις προσφέρονται σε περισσότερες ημερομηνίες.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του British Council Ελλάδος https://ieltsregistration.britishcouncil.org/orsnbc/


Υποψήφιοι ειδικής μέριμνας


Υποβάλλοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οι υποψήφιοι ειδικής μέριμνας (προβλήματα όρασης, ακοής, ομιλίας ή μάθησης) μπορούν να αιτηθούν μια τροποποιημένη έκδοση του IELTS (Braille, μεγεθυμένη εκτύπωση, κλπ.), επιπλέον χρόνο κατά την εξέταση, ειδικό εξοπλισμό για την ενίσχυση του ήχου κτλ. Σε κάθε περίπτωση ο εξεταστικός φορέας θα πρέπει να ενημερωθεί σε ένα εύλογο διάστημα πριν τις εξετάσεις.


Για περισσότερες πληροφορίες 


103 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

留言


bottom of page